Naša čitateljka Ana nam šalje recept za KREMASTU TORTU : Priprema je toliko jednostavna da će svakoj početnici uspjeti



SASTOJCI:
Za koru:
10 bjelanaca
450 gr šećera

2 kašike soka od limuna
Za fil 1:
10 žumanaca
5 kašika šećera
5 kašika brašna
500 ml mlijeka
250 gr mljevenih oraha
230 gr putera
Za fil 2:
4 pakovanja šlaga
400 ml mlijeka

NAČIN PRIPREME:
Kora
Umutite bjelanca i šećer u čvrsti snijeh,pa dodati limunov sok i još malo mutiti.
Smjesu prebacite u pleh koji ste obložili pek papirom.

Rernu zagrijte na 150° i pecite oko 20 minuta,a zatim smanjite na 110° i ostavite da se peče još odp sat vremena dok vi pripremate fil.
Žumanca umutite sa brašnom i sa malo mlijeka.Mutite toliko da vam u smjesi ne bude grudvica.
Dodajte zatim to u preostalo mlijeko i šećer i kuhajte kao puding.
Dobiveni fil prekrijte i ostavitre da se ohladi.
Pečenu koru zatim podijelite (prerežite) na 2 jednaka dijela.
Izradite puter dodajte ohlađen fil i orahe pa sve sjedinite.
Umutite šlag sa mlijekom i krenite filovati kolač.
Kora – Fil sa orasima – šlag – kora – fil sa orasima – šlag
Na kraju dekorišite kolač po želji i pospite čoko mrvicama.