Pages

KREMASTI KOLAČ OD BOROVNICE I BIJELE ČOKOLADE UKUS JE ZAISTA FANTASTIČAN

Kremasti i lagani kolac bez pecenja , fine arome borovnica , limuna i bijele cokolade .

SASTOJCI
Podloga
36 kom. vanilija sendvic keksica ( bijeli oreo )
6 zlica otopljenog maslaca
Nadjev od sira
300 g krem sira sobne temperature
120 g maslaca sobne temperature
100 g secera u prahu
200 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
250 g svijezih borovnica
1 limun ( sok i korica )

Nadjev od borovnica
800 ml mlijeka
150 g borovnica (zaledjene )
50 g sećera ( kristal)
80 g Gussnel Dolcela (gustin)
100 g bijele cokolade
200 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo

Dorada
500 ml Slatkog vrhnja Dolcela ili neko drugo
2 zlice secera u prahu
Naribana bijela cokolada

PRIPREMA
Najprije skuhaj nadjev od borovnica tako sto ces zaledjene borovnice otopiti i zgnijeciti , pa dodati u 2/3 mlijeka i staviti na vatru da uskuha . Kada uskuha procijedi i ponovo stavi na vatru . U ostatku mlijeka razmuti gustin sa secerom i dodaj u vrelo mlijeko , pa skuhaj kao puding . Skini sa vatre i umijesaj narezanu bijelu cokoladu , pusti neka se sve ohladi . U hladno umijesaj istuceno slatko vrhnje i  to iskljucivo spatulom . 

Za podlogu keksice stavi u multipraktik i samelji u fine mrvice , dodaj otopljeni maslac i dobro izmjesaj . Dobivene mrvice prebaci u kalup dimenzija 30x 30 cm ili neli drugi slicnih dimenzija po svom izboru . Mrvice dobro utisni po dnu kalupa . Sve prebaci u hladnjak da se dobro stisne oko 30 min . 

U medjuvremenu napravi nadjev od sira . U posudu za mijesanje stavi sir , maslac i secer , pa sve pjenasto izmuti , dodaj sok i koricu limuna i mijesaj samo dok se sve poveze . Posebno izmuti slatko vrhnje i umjesaj ga u sir iskljucivo spatulom . Na kraju umijesaj svijeze borovnice . 
Za zadnji sloj izmuti slatko vrhnje sa secerom dok ne dobijes fini slag . 

Podlogu izvadi iz hladnjaka , pa preko premazi nadjev od sira i borovnica , dobro poravnaj . Preko nanesi nadjev od borovnica i dobro poravnaj . Na kraju nanesi sloj od tucenog slatkog vrhnja i ovaj sloj lijepo poravnaj , te cijeli kolac pospi sa naribanom bijelom cokoladom , pa stavi u hladnjak da se dobro rashladi . 

Rashladjeni kolac rezi na pravokutnike ili kocke i serviraj uz caj ili kavu . 

Izvor:https://www.coolinarika.com