KREMASTA BUENO TORTA SA SEZONSKIM VOĆEM



Sastojci:
12 belanaca
12 kašika šećera
3 ravne kašike brašna

18 kašika krupno mlevenih lešnika
Žuti fil
1,2 l mleka
12 žumanaca
10 kašika šećera
5 kašika brašna
5 kašike gustina
2 kesice vanilin šećera
250 g putera
Beli fil
400 ml slatke pavlake
Voćni fil
500 g višanja
100 g šećera
1 puding od vanile

3 dl soka do višanja (ili vode)
Dekoracija
100 g čokolade
3 kašike ulja
50 g lešnika

Priprema:
Kore
1. Umutiti penasto 4 belanceta, dodati postepeno 4 kašike šećera i na kraju pažljivo umešati brašno i mlevene lešnike.
2. Okrugli kalup za tortu prečnika 24 cm obložiti papirom za pečenje i sipati smesu.
3. Koru peći na 180ºC oko 20 minuta. Na isti način napraviti još 2 kore i ostaviti da se ohlade.
Fil
1. Umutiti žumanaca sa šećerom, dodati brašno i gustin, pa razmutiti sa 2 dl hladnog mleka.
2. Preostalo mleko zagrejati, kad provri dodati žumanca uz neprestano mešanje. Kuvati par minuta dok se krema ne zgusne, a zatim pomeriti sa ringle.
3. Kad se prohladi dodati puter i sve fino izjednačiti.
4. Umutiti slatku pavlaku kao šlag i po želji zasladiti. Višnje, sok i šećer skuvati sa pudingom i ostaviti da se malo ohladi.
Finalni postupak
1. Svaku koru premazati prvo žutim filom, zatim umućenim šlagom, a preko njega rasporediti višnje. Postupak ponoviti za sve tri kore, s tim da na treću koru ne treba stavljati višnje.
2. Staviti tortu u frižider da se ohladi, a zatim preliti čokoladnom glazurom i posuti krupno mlevenim lešnicima.