JAGODE U OBLACIMA OVO JE POTPUNO NOVI NAČIN PRAVLJENJA KOLAČA


SASTOJCI
Žuta krema
10 žumanjaka
300 grama šećera
350 grama brašna
2 l mlijeka


Šaum
10 bjelanjaka
300 grama šećera
2 vrećice želatine
petit keksi
250 grama lisnatog tijesta
jagode


PRIPREMA
Od dvije litre mlijeka oduzmite pola litre u koju umješajte žumanjke i brašno. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom i dodajte dio sa žumanjcima kad zakuha.

Kuhajte dok se smjesa ne zgusne.

U kalup posložite kekse.

Kad stavite smjesu sa žumanjcima gurnite u smjesu čaše sa malo vode da napravite rupe.

Kad se smjesa ohladi polako okrenite svaku čašu i lagano izvadite van.

Za šaum istucite bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg u koji dodajte želatinu namočenu i rastopljenu.

U svaku rupu stavite malo šauma, ubodite jagode.

Prekrijte sve rupe sa šaumom.

Stavite ostatak bjelanjaka i poravnajte te stavite da se dobro ohladi.

Lisnato izrežite na kocke i ispecite.
Svaku izrezanu kocku poklopite kockom lisnatog.

Izvor:http://bakinirecepti7.blogspot.ba