Pages

Brzi kroasani

Ako već imate “svoj” recept za izvrsne kroasane, provjerite ovaj. Fini su i brzi, a možete ih po volji izvesti u slatkoj i slanoj varijanti.

Sastojci
40 g svježeg pekarskog kvasca
1 žličica šećera
500 ml mlijeka
1 jaje

1 žumance
3 žlice ulja
1 margarin (250 g)
1 žličica soli
800 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka
Za premazivanje:
1 jaje

Namjensko brašno za dizana tijesta
Priprema
1.

Kvasac pomiješajte s malo mlijeka i šećera te ostavite na toplom mjestu da se digne.
2.
U brašno dodajte ulje, jaje, žumance, sol, promiješajte pa dodajte dignuti kvasac. Nakon toga dodajte toplo mlijeko, izradite glatko tijesto i stavite ga na toplo mjesto da se diže.
3.
Kada tijesto udvostruči volumen, razvaljajte ga na debljinu od 1 cm. Po površini tijesta naribajte margarin, a zatim ga savijte u roladu. Podijelite je na pet dijelova i ostavite neka se diže oko 20 minuta na toplom mjestu.
4.
Razvaljajte svaku roladu, izrežite manje trokute te ih zamotajte u obliku kiflica (kroasana).
5.
Od jedne rolade možete dobiti oko 8 kroasana.
6.
Premažite ih razmućenim jajetom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C oko 15 minuta.
Posluživanje

Kad kroasane izvadite iz pećnice, možete ih premazati šećernim sirupom.