Bez pečenja: Torta kraljice Elizabete pravi se za 10 minuta


SASTOJCI
120 g crne čokolade
120 g šećera
120 g putera
220 g keksa

Za podmazivanje
pola kašike putera


Za glazuru 
220 g crne čokolade

Za ukrašavanje
20 g čokolade i malo mljevenog keksa ili oraha


PRIPREMA
Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom.
Izlomite keks na komadiće (veličine badema).
Pjenasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje. Dodajte i izlomljeni keks, dobro promiješajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje tri sata.
Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi.
Ukrasite rendanom čokoladom i mljevenim orasima.

Izvor:stil.kurir.rs