TORTA SA JOGURTOM I JAGODAMA SMUĆKANA NA BRZINU A ISPALA PREDIVNA


SASTOJCI
400 g piškota
250 ml mlijeka
Dolchela rum šećer
200 ml slatkog vrhnja za šlag
1 žlica naribane limunove korice
2 Vanilin šećera Dolcela


150 g šećera u prahu
4 čvrsta jogurta (800 ml)
2 vrećice Želatine Dolcela
10 žlica vode
400 g jagoda


PRIPREMA
Okrugli kalup za tortu (Ø 26 cm) lagano namažite maslacem.

Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mlijeko pomiješano sa Dolchela šećerom

( Ovaj šećer mijenja rum u kolačima. Možete koristiti odokativnu količinu – otprilike pola kesice pomješajte sa malo vode: Ja sam koristila 5 žlica smjese za kolače).

Piškote odrežite tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.

Vrhnje istucite u šlag i umiješajte limunovu koricu, vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.

Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da bubri 10 minuta. Miješajući zagrijte dok se ne otopi. Postepeno je umiješajte u pripremljenu kremu.

Zatim po kremi posložite red jagoda narezanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.

Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode.

Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći.

Da napomenem, posljednji put kad sam ju pravila, stavila sam 1,5 kesicu želatine i bilo je dovoljno. Tako da može i s manje želatine.

POSLUŽIVANJE
Prije posluživanja uklonite kalup i narežite.

Po želji, tortu dodatno ukrasite tučenim vrhnjem i nasjeckanim pistacijama.