Pages

Tiramisu u čaši za 20 minuta

Posljednjih desetljeća talijanska poslastica tiramisu osvojila je svijet. Iako se uobičajeno oblikuje u kocke, okusom ne gubi ni elegantno poslužena u čaši.

Sastojci
1 pakiranje Tiramisu krema Dolcela
150 ml kave

3 žlice likera od kave
1 žlica šećera u prahu
150 g sira mascarponea
300 ml mlijeka
10 piškota
Kakaa u prahu Dolcela

Priprema
1.
Na komadiće izlomite piškote, posložite ih u čaše i prelijte s 50 ml tople kave u koju ste umiješali 3 žlice likera.
2.

U dubokoj posudi dobro izradite sir mascarpone sa šećerom, dodajte 100 ml preostale kave, mlijeko i prašak za Tiramisu kremu pa miksajte oko 5 minuta.
3.
Gotovu kremu prelijte preko piškota.
Posluživanje
Tako pripremljenu poslasticu ostavite oko 2 sata u hladnjaku i potom ukrasite kakao prahom.
Savjet

U kavu možete dodati narančin sok, a u kremu naribanu narančinu koricu.