Pages

RECEPT DANA: Punjene teleće šnicle sa hrskavom koricom



Danas spremamo ukusne i mirisne telećne šnicle punjene sirom, suhim mesom i kajmakom, i nećemo brojati kalorije.

Sastojci:
4 velike teleće šnicle
200 gr travničkog sira (može i bilo koji drugi bijeli stari sir)
200 gr starog kajmaka

200 gr suhog mesa
1 šolja brašna
1 šolja prezle
3 jajeta
1 šolja ulja
so, biber

Priprema:
Šnicle dobro istucajte, posolite i pobiberite.
Na sredinu svake šnicle stavite kajmak, na njega suho meso i komadiće travničkog sira.
Krajeve šnicle savijte prema unutra i zarolajte.

Ako mislite da će vam sadržaj iscuriti, zabodite u šnicle čačkalice.
Rolane šnicle uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu.
Pecite na srednje jakoj vatri sa svih strana dok ne porumene.
Ukoliko želite na kraju roladu možete preliti vrhnjem za kuhanje ili topljenim sirom.
IZVOR: domacica.com