Pages

ODLIČAN RUČAK NE ZNA SE JE LI BOLJI KADA JE TOPAO ILI HLADAN



Sastojci
50 dag Žutih mahuna smrznutih Podravka
25 dag mljevenog mesa
25 dag mladog krumpira
1 glavica luka
ulje za prženje
1 češanj ćešnjaka
2 žlice sjeckanog peršina

malo muškatnog oraščića
nekoliko listova mažurana i bosiljka
1/2 l kiselog vrhnja
1 jaje
sol, papar
15 dag sira

Priprema
1.
Mahune očistiti, oprati i skuhati u slanoj vodu.
Krumpir oprati, oguliti i skuhati u slanoj vodi, te narezati na ploške
2.

Mljeveno meso pirjati na luku a pred kraj dodati, peršin, muškatni oraščić i ostale začine te malo posoliti i popapriti
3.

U posudu za pečenje staviti red mahuna sa protisnutim češnjakom i malo papra.....
4.
....zatim red mljevenog mesa , i sve pokriti kriškama kuhanog krumpira.
5.
Umiješati jaje u kiselo vrhnje i time preliti složenac od mahuna, mesa i krumpira.
6.
Sve prekriti naribanim sirom i dobro zapeći u zagrijanoj pećnici.......
7.
.....dok se sir ne rastopi i dobije lijepu rumenu boju