Pages

NISAM NEKI LJUBITELJ ŠPAGETA ALI KAD IH NAPRAVITE PO OVOM RECEPTU MORATE IH VOLITI

Ako probate ove spagete recicete da su ovo mnoogo bolje spagete nego sa carbonara umakom 🙂
Ovo su za mene najbolje  spagete i inace su nam najomiljenije u kuci. Na molbu nekih cura objavljujem receptic 
SASTOJCI
500g Tjestenine Spaghetti Podravka
200g slaninice ili barene sunke
700ml mleka

6 kasika brasna
100g topivog sira
1 kasikica soli
1 kasikica vegete
bosiljak,origano,timjan(po ukusu)
1 kisela pavlaka

PRIPREMA
U kljucalu vodu staviti malo soli i ulja i ubaciti spagete.

Ako zelite da budu malo tvrdje AL DENTE, da se osete pod zubima,onda odmah iskljuciti vatru i sacekati oko 8 minuta, a ako volite mekse onda kuvati duze.

Nakon sto ih procedite, ne ispirati sa vodom, dodati malo maslinovog ulja i promesati.

Iseckati sitno slaninicu i staviti u serpicu da se przi.

Naliti 600ml mleka,a u ostatak razmutiti brasno.

U serpicu sa slaninicom i mlekom dodati zacine i promesati,kada prokuva, skloniti sa vatre i lagano uliti brasno sa mlekom, svo vreme mesajuci…vrattiti na sporet i mesati dok se ne zgusne

Kada se umak zgusnuo,izrendati sir i promesati,a potom dodati pavlaku i opet promesati.

Sluziti toplo 🙂 Ja po nekad umak izmesam sa spagetama,a po nekad posebno sipam spagete na tanjir, pa tek onda preko njih umak 🙂

Prijatnooo 🙂