Pages

NAKON OVOG RECEPTA I ONI KOJI NE VOLE PUNJENE PAPRIKE ZAVOLJET ĆE IH


SASTOJCI
1 kg. sitnijih paprika
100 gr crvenog luka
400 gr mesa bez kosti
80 gr riže


2 kašike ulja
malo peršunovog lista
200 gr kajmaka
0.5 l mlijeka
malo aleve paprike
malo putera
malo bibera
malo soli


PRIPREMA
Paprike se očiste, operu i odreže im se vrh. Meso se samelje, posoli, pobiberi i doda riža. Luk se očisti i sitno isjecka, peršun se sitno isjecka.
Sve sastojke izmješati sa malo ulja i vode.

Smjesom puniti paprike, zatvoriti vlastitim pokopcem i slagati u lonac. Doda se voda, poklopi se i kuha, po potrebi u toku kuhanja dodavati vodu ali tek toliko da ne zagori.
Kada su praprike kuhane, doda se kajmak i mlijeko. Paprike se mješavinom zaliju i puste da lagano vriju dok se saft ne sjedini, piše “Coolinarka“…
Paprike se zaprže masnoćom i alevom paprikom.