Pages

NAJBOLJI ČOKOLADNI KOLAČ BEZ PEČENJA SA FANTASTIČNOM GLAZUROM


SASTOJCI
pakiranje rozen kora

Krema
1,5 L mlijeka
2 pudinga od čokolade
200 g šećera
4 žlice brašna
2 žlice gustina
300g čokolade za kuhanje
300g mliječne Milka čokolade
3 paketića vanil šećera
200g maslaca ili margarina


Glazura
50 g maslaca ili margarina
50 g mliječne Milka čokolčade
1 dcl slatkog vrhnja


PRIPREMA
Zagrijati litru mlijeka dok ne provri, i u njega umiješati u preostalih pola litre umješan puding, brašno gustin i šećer.

Kad je krema kuhana maknuti s vatre i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Prvo mijesati kuhačom dok se čokolada ne otopi a zatim par minuta mikserom.
Preliti ju u posudu u kojoj će se hladiti i prekriti prijanjajućom folijom.

Izraditi margarin s vanil šećerom i dodati ohlađenu kremu.
Premazati rozen kore i staviti na hlađene na par sati, kad se ohladi preliti glazurom od čokolade, maslaca i slatkog vrhnja otopljenim na par