Pages

MUNCHMALLOW

Brzo se napravi, nije skup, a još ga nitko nije probao a da mu se nije svidio. Vidjela sam dosta recepata na internetu za ovaj kolač, ja ga pravim ovako, uvijek uspije pa probajte i vi kad je recept već isproban. Ove mjere su za manju tepsiju, to je ona otrpilike za pola manja od klasične velike tepsije veličine pećnice.

BISKVIT
4 žumanjka
1 šolja (od jogurta) šećera
1 šolja mlijeka
1 šolja brašna

1/2 šolje ulja
1 prašak za pecivo
1-2 žlice kakaa
KREMA
4 bjelanjka
5 žlica šećera
1 vanilija šećer
GLAZURA
1 čokolada za kuhanje
1-2 žlice ulja

Priprema
1.
BISKVIT:

Biskivit radite kako se i inače radi, najprije žumanca i šećer pjenasto umutite, te nakon toga dodajte ostale sastojke. Stavite peći otprilike 40 minuta.
2.
KREMA:
Izmutite bjelanjak u čvrstu pjenu, dodajte polako žlicu po žlicu šećera, te vanilIja šećer. Kad je ispečeni biskvit gotov namažite preko njega kremu te stavite još pet minuta da se bjelanjak posuši.
3.
GLAZURA:

Ispečeni kolač premažite glazurom i ostavite da se ohladi.