Pages

JUNEČI GULAČ SA TAJNIM SASTOJKOM



Ovakav sigurno još niste probali
Sastojci:
800 g junećeg mesa bez kosti, narezanog na kockice
1 žlica glatkog brašna
2 žlice ulja
2 veća luka
2 češnja češnjaka
2 lista lovora

500 ml goveđeg temeljca
250 g mrkve
2 grančice timijana
2 grančice mažurana (ili žličica suhog)
2 manje, malo opore jabuke
1 - 2 žličice meda
200 ml vrhnja za kuhanje

1 ravna žlica glatkog brašna
Sol i papar

Priprema:
 Meso u posudi pomiješati sa žlicom brašna tako da brašno prekrije sve komadiće; ostatak brašna istresti
Zagrijati ulje u loncu i popržiti meso (na nekoliko puta ako ne stane sve odjednom jer se treba sve ravnomjerno popržiti) dok ne postane zlatno smeđe
Narezati luk i češnjak na krupnije komade pa ih popržiti na ulju gdje se pržilo meso - dok se ne zazlate; vratiti meso pa staviti lovor i zaliti temeljcem tako da sve meso bude prekriveno; poklopiti i kuhati 1 h
Mrkvu oguliti i narezati na tanke kolutiće pa ju dodati u gulaš i kuhati 15 - 20 minuta
Jabuke oguliti i narezati na kockice pa ih staviti i kuhati još 15 minuta s gulašem; ako su previše opore, staviti med
Pomiješati ravnu žlicu brašna s vrhnjem za kuhanje i uliti u gulaš te kuhati 1 - 2 minute
Ostaviti 10 minuta da se odmori