JEDAN PRONALAZAK OD KOJEG SE TEŠKO ODVAJAM A KADA PROBATE VIDJEĐETE ZAŠTO



Sastojci
Sastojci za 2 kore
10 belanaca
300 gr secera
200 gr mlevenih oraha
3 kasike brasna
Sastojci za fil:

600 ml mleka
10 zumanaca

18 kasika secera
1 puding od vanile
250 gr maslaca ili margarina
100 gr zele-bombona
100 gr cokolade za kuvanje
oko 40 komada Petit keksa
250 ml slatke pavlake
sok ili crna kafa kuvana

Priprema
1.
Priprema kora:
Umutiti penasto 5 belanaca, dodati 150 gr secera, onda lagano kasikom dodati 100 gr mlevenih oraha, 1,5 kasiku brasna i nezno izmesati. Peci na pek-papiru na 180 stepeni 35 minuta. Tako napraviti jos

jednu koru.

2.
Za fil:
Ukuvati u 600 ml mleka i 18 kasika secera, 10 zumanaca i jedan puding. U ohladjen fil umesati izmiksan maslac i sve dobro sjediniti. Podeliti fil na dva jednaka dela. U jedan deo dodati sitno iseckane zele-bombone,a u drugi istopljenu cokoladu.
3.
Slaganje torte:
kora, pola zutog fila, red Petit keksa umocenog u sok ili crnu kafu (preferiram crnu kafu), drugi deo zutog fila, kora, pola cokoladnog fila, red Petit keksa, drugi deo cokoladnog fila, umucena slatka pavlaka.
Posluživanje
Tortu ostaviti par sati ili preko noci u frizideru da keks omeksa i fil stegne, da se sve fino poveze.
Uzivajte u kafici i parcetu ove zaista ukusne torte.
Prijatno!