Pages

Fantazija čizika sa bijelom čokoladom i malinama


SASTOJCI
Kora
100 gr oraha mleveni
10 keksova digestive ( ca 170 gr )
2 zlice secera
50-55 gr putera ( otopljena )


krem
100 gr bele cokolade ( otopiti )
400 gr krem sira ( philadelphia, abc..slicno )
250 gr kesam orginal ( ala kajmak ili slicno )
2 jaja
1 dl secera ( solja od 100 ml )

maline
400 gr malina zamrznuti
1 dl secera ( solja od 100 ml )
2 zlice gustin ( razmutiti u malo vode )


PRIPREMA
Ukopcati pecnicu da se zagreje na 175 stupnjeva.

Pripremiti kalup ( 24 cm ), obloziti dno i dopola stranice kalupa pek-papirom.

samlevene kekse pomesato sa samlevenim orasima, secerom i otopljenim puterom. Utisnuti u dno kalupa.Ostaviti sa strane.

U posebnu posudu pomesati krem sir, kesam, secer, jaja, rucnom zicom izmesati,( samo da se sjedini ), i na kraju umesati otopljenu belu cokolade. Izliti na podlogu od keksa i staviti peci u zagrejanoj rerni 35 minuta ( ne duze ).

Pecenu ciziku ohladiti na sobnoj temperaturi.

Odmrzle maline ( nemoraju se skroz odmrznuti ) i secer kratko prokuvati, pa dodati razmuceni gustin, uz neprestalno mesanje kuvati dok se ne zgusne. Ukloniti sa vatre i sa zlicom rasporediti na krem od sira. Jos malo prohladiti i ostaviti u frizider na nekoliko sati ili preko noci.

Izvor:https://www.coolinarika.com