Pages

Tikvice u tankom tijestu

Recept stiže iz turske kuhinje, a jelo je toliko fino da se usuđujemo prognozirati: osvojit će vas. Nabavite li gotove listove tijesta za savijaču, znatno ćete skratiti proces pripreme. Dakle, prepreka za užitak u jelu nema.

Sastojci
6 listova gotovog tijesta za savijaču
1 žlica kima
4 žlice ulja
40 g Oštrog brašna Podravka

1 vezica kopra
200 ml mlijeka
150 g svježeg sira
1 vezica peršina
700 g tikvica
1 žlica Vegete
Za umak:
3 jaja
1 žličica ulja
1 žličica mlijeka
1 žličica jogurta


Priprema
1.

Tikvice ogulite, naribajte, malo posolite i zatim ocijedite.
2.
Dodajte im mlijeko, brašno, Vegetu, ulje, sir, narezani kopar i nasjeckani peršin pa sve dobro promiješajte.
3.
U dubokoj posudi napravite umak od jaja, ulja, mlijeka i jogurta.
4.
Tri kore za savijače raširite na radni stol i premažite umakom od jaja. Dio umaka ostavite za premazivanje gotovih savijača.
5.
Premazane kore poklopite s ostalim korama koje premažite nadjevom od tikvica i savijte u tri savijače.
6.
Savijače složite u nauljen lim, premažite ostatkom umaka od jaja i posipajte kimom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
Posluživanje
Tikvice u tankom tijestu narežite i poslužite uz kiselo vrhnje kao toplo predjelo.
Savjet
Ovo jelo možete pripremiti i u obliku bureka tako da na svaki list tijesta stavljate dio nadjeva.
Napomena
Ovo možete i zamrznuti
Zamrzavanje: Recept pripremite sve do termičke obrade pečenja. Zatim svaku od triju savijača stavite u zasebnu vrećicu i zamrznite.
Odmrzavanje: Zamrznute savijače položite na nauljeni lim i pecite na 180°C oko 50 minuta.
Trajnost: 60 dana.


https://www.coolinarika.com/