RECEPT ZA SVIMA NAMA DOBRO POZNATE RUSKE KAPE!



Sastojci
Kora:
6jaja
400 gr šećera
400 gr brašna

3 šoljice (male za crnu kafu)ulja
2 kašike kakaa
1praška za pecivo

Fil:
1/2 l mlijeka
4 kašike kristal šećera


9 kašika brašna
250 gr margarina
200 gr šećera u prahu

Glazura:
100 gr čokolade
3 kašike ulja



Još:
200 gr kokosa

Priprema

Dobro umutiti jaja sa šećerom, pa dodati ostale sastojke. Sve dobro izmiješati i ispeći koru.

Brašno razmutiti sa malo mlijeka a ostatak mlijeka i 4 kašike šećera staviti da zavri. U zavrelo mlijeko dodati razmućeno brašno i skuvati fil.

Fil ohladiti uz povremeno mješanje.
Margarin umutiti sa šećerom u prahu pa zatim dodati ohlađen fil od brašna.

Toplu koru čašom ili okruglom modlom sjeći na krugove. Zatim svaki krug vodoravno presjeći po pola.
Isječene krugove filovati po pola, spojiti ih, pa filovati i okolo, zatim ih uvaljati u kokos.
Svaku rusku kapu premazati čokoladnom glazurom.

coolinarika.com