Pages

NEMA KUHANJA NEMA PEČENJA KINDER KOKOS ŠTRUCA GOTOVA ZAISTA ZA 20 MINUTA



Sastojci
 250 grama secera
 100 grama margarina
 200 grama kokosa
 200 grama mljevenog keksa
 1 dcl mlijeka
 180 grama crne cokolade

 150 grama bijele cokolade
 2 zlice ulja
 20 grama crne cokolade (za dekoraciju)

Priprema
Pjenasto umutiti secer sa margarinom
Dodati kokos, mljeveni keks, otopljenu cokoladu i mlijeko.
Sve dobro izmjesati i staviti u namazani kalup za engleski kolac.

Ostaviti u hladnjaku 3 sata, istresti na tacnu, preliti bijelom ili crnom cokoladom otopljenom u vodenoj kupelji sa 2 zlice ulja.
Ukrasiti po zelji. Ja sam napravila list od cokolade za ukras. Pravi se ovako: otopljenu cokoladu cetkicom namazati po MANJEM listu od ruze (ili slicnom), ostaviti u hladnjak jedan sat, lagano skinuti list i staviti na kolac.
Sluziti sljedeceg dana.
Posluživanje
Sjeci na ploske i sluziti.