Pages

KUGLICE OD ŠPINATA...BRZO I JEDNOSTAVNO



Zanimljivo je da ih možete i zamrznuti i pečene i nepečene i brzo pripremiti kada vam se pojave iznenadni gosti.
Sastojci:
300 gr zamrznutog spanaća (otopiti i ocediti)
2 manja crvena luka, sitno naseckana

2 ¼ šolje (250 ml) popare sa začinskim biljem (kako da je napravite pročitajte u tekstu Popara sa začinskim biljem)
6 jaja, umućenih

1/2 šolje otopljenog putera
1/2 šolje parmezana, narendanog
2 kašičice soli sa belim lukom
1 kašičica mlevenog crnog bibera

Priprema.
Trebali bi, za ovaj recept, koristiti ovu vrstu popare sa sitnijim komadima hleba. Naravno, vi možete i samo izmešati malo tosta ili starog hleba, putera i začina po želji. Sve sastojke dobro izmešajte i oblikujte loptice prečnika, približno, 2,5 cm. Ređate ih na nauljen papir za pečenje. Pečete u rerni zagrejanoj na 180C 20 minuta. Dobićete 60-tak kuglica od špinata.

Možete ih zamrznuti pečene i posle samo podgrejete, ali mnogo je praktičnije da ih stavite u zamrzivač sveže. Posle izvadite i ostavite na sobnoj temperaturi 20 do 30 minuta, pa pecite 20 minuta na 180C. A pečene odmrzavate na sobnoj temperaturi, takođe, 30 minuta, ali ih pečete, odnosno podgrejavate tek 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180C.
Divno, zar ne? Nama se posebno dopada zanimljiva kombinacija sa poparom. A vama?