KORISNI SAVJETI DA VAM ODJEĆA UVIJEK FANTASTIČNO MIRIŠEVerovatno ste primetili da ponekad, kada otvorite garderobni ormar, iz njega počne da se širi neprijatan miris ustajalosti.To se dešava iz više razloga: zato što ormare ne provetravamo često, u njih vraćate komade odeće koje niste oprali ili dovoljno osušili..
Da bismo se oslobodili ovih mirisa, potrebno je da sve stvari izvadimo, operemo, a unutrašnjost ormara dobro operemo odgovarajućim sredstvima.
Na kraju je važno i da garderober namirišemo, a evo kako:

  Eterična ulja: Lavandino ulje smiruje, opušta, dugotrajno je, tera moljce, a ima prijatnu aromu. I citrusna ulja, limunovo ili pomorandžino, osvežiće ormare i oraspoložiti vas svaki put kada ih otvorite. Ulje koje ste odabrali nakapajte na kuglice vate i rasporedite ih po policama, ali vodite računa o tome da ne dodiruju odeću.
Potpuri: U platnene kesice ubacite osušene latice ruža i ostalog mirisnog cveća, osušene plodove citrusnog voća i mirisnih semenki.

  Možete da osušite i iskorišćene vrećice omiljenog čaja (kamilice, lipe, jasmina…) i rasporedite ih u džepove odeće.
Parfem: Ne bacajte prazne bočice omiljenih parfema. Držite ih u uglovima ormara, jer će se iz njih još dugo širiti miris.
I mirisne štapiće možete da zamotate u čisto platno i da stavite između odeće.
Sapuni: Nove sapune otvorite sa jedne strane i stavite na police, a možete da iskoristite i ostatke korišćenih sapuna.
Izmrvite ih i ubacite u vrećicu od prirodnog materijala, zavežite je i okačite na ofinger ili stavite u džepove odeće.