KINDER MAXI KING



Bez pečenja, lagan, sladak, osvježavajuć, SAVRŠEN.  Sastojci
2 oblatne
KREMA
0,5l vrhnja za šlag
1 žlica meda
1 žlica karamele (otopiti jedan bombon od karamele sa malo slatkog vrhnja)
1 vanilin šećer

1 mala kesica želatine
KARAMELA
1 mala kesica od 100g mekih bombona od karamela
2-3 žlice šećera
200 ml slatkog vrhnja
2 žlice vode
1 žlica maslaca
40 g mljeveni lješnjaka (ovo može ići po želji)
ČOKOLADNI PRELJEV
200 g mliječne čokolade
80-100 g tamne čokolade
50 g margarina
par kapi ulja
POSIP
4 žlice mljevenih badema
4 žlice mljevenih lješnjaka

Priprema
1.
Za kremu izmiksat čvrsto šlag, pa dodavati sastojke, a želatinu napravit po uputama i dodati je u kremu kad bude blago topla,nikako vruća.
Zatim pola kreme namazati po jednoj oblatnoj, a drugu polovicu po drugoj i staviti u frižider da se ukruti, taman dok karamelu napravite.
2.

Na paru stavit bombone sa vrhnjem i dodati ostale sastojke, miješati dok se bomboni skroz ne otope, a onda kuhati još bar 3 min ili dok ne budete zadovoljni s gustoćom, ali po ovom receptu ne bi trebali imat problema s tim.
3.

 Kada se karamela ohladi na pola, izvaditi oblatne i na jednu ravnomjerno staviti karamelu, a drugoj poklopiti, slobodno je malo stisnite da se poveže sve i vratite u hladnjak.
4.
Na pari napravite čokoladni preljev i politi po oblatnoj i posuti, sačekati da se otvrdne čokolada pa okrenuti na drugu stranu polit i posut. Ako vam je to komplicirano ili kore budu dosta mekane da se bojite da će se raspast ne morate na obe strane, i jedna je skroz dovoljna i sočna, ali onda stavite u pola sastojaka za preljev.
5.
Moram napomenuti da je ovo bilo spajanje dva recepta, jedan sa coolinarke drugi je bio ja mislim u ovoj grupi, ni jedan ni drugi meni osobno nisu imali SVE uštimano pa sam napravila svoju kombinaciju ;)
Mi obožavamo slatko i ovo je definitivno pun pogodak, čak i za one manje vješte s kuhinjom i ne oduzima puno vremena.