Pages

JEDNA ROLADA KOJA ĆE SE SVIDJETI SVIMA ONIMA KOJI VOLE KIKIRIKI, ČOKOLADU I KARAMELU…. A JA ZNAM DA JE TAKVIH PUNO


SASTOJCI
BISKVIT
8 velikih jaja
135g šećera
prstohvat soli
2 žlice kave/vode
1 žličica ekstrakta vanilije
40g kakao praha


KIKIRIKI KREMA
55g krem sira
85g maslaca od kikirikija
125g šećera u prahu
7 žlica slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
100g sitno nasjeckanih mini snickersa

ČOKOLADNA KREMA
175g čokolade
240ml slatkog vrhnja

DEKORACIJA
cca 50g čokolade
100g nasjeckanih mini snickersa


PRIPREMA
Prije pripreme biskvita, upalite pećnicu na 180 stupnjeva.

Tepsiju ( 30×40 ) premažite uljem ili maslacem, te stavite papir za pečenje kojeg još dodatno premažite s malo maslaca i pospite otprilike jednom žlicom kakao praha.

Koristeći ručni mikser umutite žumanjke s šećerom najvećom brzinom dok smjesa ne postane gusta i blijedo žuta.

Nakon toga joj dodajte 2 žlice kakaa, sol, kavu i ekstrakt vanilije.

Još jednom sve izmiksajte dok se sastojci dobro ne povežu.

Očistite mikser, a zatim utucite i bjelanjke dok ne postanu čvrsti.

Lagano umiješajte dio po dio utučenih bjelanjaka prvoj smjesi.


Ravnomjerno rasporedite tijesto u tepsiji te ga pecite na 180 stupnjeva 20 minuta.

Znati ćete da je biskvit gotov, ako se nakon laganog dodira polako vrati na početnu visinu.

Čistu kuhinjsku krpu pospite s 40g kakao praha.

Nakon što izvadite biskvit iz pećnice, ohladite ga nekoliko minuta i nožem odvojite rubove, a zatim ga oprezno prebacite na kuhinjsku krpu te uklonite papir za pečenje.

Pažljivo ga zarolajte zajedno s krpom i ostavite ga da se u potpunosti ohladi.

Kremu pripremite dok se biskvit peče.

Izmiksajte krem sir s maslacem od kikirikija, a zatim dodajte šećer u prahu i dobro promiješajte dok se sve ne poveže.

Dodajte ekstrakt vanilije i slatko vrhnje i još jednom izmiksajte dok ne dobijete željenu gustoću.

Na samom kraju pripreme umiješajte 100g sitno isjeckanih mini snickers čokoladica i stavite prvu kremu u hladnjak dok pripremate čokoladnu kremu.

Stavite čokoladu i slatko vrhnje u lonac iznad većeg lonca u kojem je uzavrela voda.

Pazite da voda ne dodiruje lonac s čokoladom. Vatru stavite na lagano i miješajte dok se čokolada ne otopi.

Kada se otopila maknite ju s vatre i ostavite sa strane ili u hladnjaku dok se ne ohladi.

Kada se ohladila mikserom ju izmiksajte kako bi dobili čvrstu kremu koja je laka za nanošenje.

Kada ste sve pripremili polako odrolajte roladu i na nju nanesite kremu, a pritom ostavite mali dio uz rubove.

Zarolajte ju ponovo, a stranu gdje je biskvit završio stavite na podlogu.

Premažite ju s čokoladnom kremom, a zatim prelijte rastopljenom kuvertira čokoladom i pospite preostalim snickersom.

Umjesto čokoladne kreme možete roladu preliti i čokoladnim ganacheom.

Izvor:coolinarika.com