Pages

Fasiri sa sirom

Jedan lijep receptic,da vam predlozim za danasnji rucak.Mljeveno meso i topljeni sir,sve lijepo upakovano kao paketic,ravno u more brasna i zutu rijeku,pa u pjesak od prezle..vidjecete uzivacete u okusu!!!!
Sastojci  
500g mljevenog mesa(junetina a moze i mjesano)
1 manja glavica luka
3 jaja
150g prezle
2 komada od sredine kruha
8 trouglova topljenog sira(Zdenka,Bucko
2 cehna bijelog luka
1 kaskica mljevene crvene paprike
origano,biber,so,vegeta
brasno po potrebi

Priprema
1.
Crni i bjeli luk sto sitnije izrezati(crveni ja na ribes)!Kruh natopiti vodom ili mlijekom.A zatim ga dobro ocjediti,i izmrviti.

2.
U odgovarajucu posudu sjediniti mljeveno meso,jedno jaje,kruh, mljevenu papriku,origano,zacine po ukusu, te crni i bjeli luk.
3.
Sve sastojke dobro izmjesiti  rukama da se dobije kompaktna smjesa.
Pripremljenu smjesu od mesa podjeliti na 8 kuglica.

4.
Svaku kuglicu nauljenim rukama istanjiti u pljeskavicu.Na pljeskavicu staviti po trougao sira, i obloziti ga smjesom od  mesa.Formirati fasire.

5.
Punjene fasire uvaljati u brasno,pa u ostala umucena jaja i u prezlu.Prziti ih u ulju sa obje strane dok ne porumene.Vaditi ih na papirnati ubrus,da pokupe suvisnu masnocu od pecenja.

Posluživanje
Posluziti tople uz pire krompir,tartar ili majonzu i pomfrit.Izbor je vas!!!
Iz novog broja Dobra Hrana!!