Desert koji je potpuno zaludio internet: čitav svijet radi Magični kolač, evo zašto

Troslojni desert poznat pod nazivom Magični kolač postao je gotovo preko noći hit na internetu, a njegova privlačnost leži u činjenici da za njegovu pripremu ne trebate egzotične sastojke ili čudne tehnike.


Ono što ga čini drugačijim od ostalih kolača je to što se meko tijesto peče na niskoj temperaturi, zbog čega se stvaraju dva sloja: gusti, meki bazni sloj te kremasta sredina.

Iako recept postoji već neko vrijeme, internetska pretraživanja u potrazi za ovom poslasticom drastično su porasla u posljednje vrijeme, jer kraći i hladniji dani motiviraju ljude da ‘navale’ na slatko.

Mi vam donosimo osnovni recept, no možete eksperimentirati te nadodati čokoladu, začine, kikiriki maslac, limun, različite likere i drugo.

SASTOJCI
četiri jaja,
odvojeno žumanjci i bjelanjci,
120 grama šećera,
1 žličica ekstrakta vanilije,
115 grama otopljenog i ohlađenog maslaca,
95 grama brašna,
4 dcl toplog mlijeka.

PRIPREMA
Žumanjke istucite sa šećerom, miksajući dodajte vaniliju i maslac, zatim brašno te naposljetku postepeno dolijevajte mlijeko.

U smjesu potom umiješajte bjelanjke koje ste istukli u čvrsti snijeg.

Smjesu ulijte u kalup i stavite peći na temperaturu između 160 i 175 Celzijevih stupnjeva.

Ostavite da se peče od 40 do 70 minuta.

Prije nego navalite, ostavite kolač da se hladi u kalupu barem tri sata te ga prije posluživanja pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Izvor:http://receptizasve.com