Pages

U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. PILETINA U SEZAMU

U modernoj kuhinji sve se više koriste prehrambeno vrlo vrijedne sjemenke, osobito sezam. Kineska ga kuhinja poznaje već nekoliko tisuća godina, a i drugdje je sve zastupljeniji u slanim i slatkim jelima.

Sastojci  4 – 6 osoba
800 g fileta pilećih prsa
limunov sok
2 žlice umaka od soje
1 žlica Vegete

ulje za prženje
Za paniranje:
brašno
2-3 jaja
sol
Crni papar mljeveni Podravka
300 g sjemenki sezama
2 žlice krušnih mrvica

Koristili smo

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna

Crni papar mljeveni

Vegeta univerzalna
12
Coolinarika zna koji su recepti najbolji!
Uz newsletter
znat ćeš i ti!

E-mail adresa
  Dnevni   Mjesečni
 PRIJAVI SE
Priprema
1.
Piletinu narežite na krupnije trake. Pokapajte ih limunovim sokom i umakom od soje te pospite Vegetom. Ostavite da malo odstoje.
2.
Uvaljajte ih u brašno, zatim umočite u razmućena, malo posljena i popaprena jaja, a na kraju ih uvaljajte u mješavinu sezama i krušnih mrvica.
3.
Stavite ih pržiti u duboko vruće ulje, na umjerenu temperaturu, dok ne poprime zlatnožutu boju.
4.
Izvadite ih na upijajući papir.
Posluživanje

Piletinu sa sezamom možete poslužiti toplu ili hladnu uz salate po želji te s raznim umacima, kao npr. tartarom.