Pages

Torta Ferrero Rocher! Ovih dana sam baš zauzeta sa pravljenjem torti i raznih drugih poslastica i jela..idemo u goste, dolaze nam gosti a ja sve to sa uživanjem radim.


Sastojci
Sastojci za biskvit:
5 jaja
100 g šečera
1 kesiva vanilinog šećera sa ukusom ruma
200 g tostiranih i mlevenih lešnika
25 g ne zaslađenog kakao
35 g brašna

1 kesica praška za pecivo
Sastojci za fil:
200 g omekšalog putera
200 g čokolade ( kod mene je pola sa 70% kakaoa i pola mlečna čokolada )
160 g nutella
60 g napolitanki sa punjenjem od lešnika
Sastojci za ganache:
100 g čokolade sa 70% kakao
50 g mlečne čokolade
25 g putera

60 ml pavlake
i još:
12 čokoladnih pralinica Ferrero Rocher

Priprema
1.
Umutiti jaja sa dodatkom šećera i vanile u gustu i svetlu smesu.
U posebnu činiju izmešati lešnike, koje ste pre mlevenja, malo ispekli i oljuštili,brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umešati veoma pažljivo, dodavajući malo po malo u umućena jaja.
Podmazati kalup za tortu,  prečnik 22cm i prekriti samo dno sa papirom za pečenje.
Isipati smesu,poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 25 do 30 minuta.
Ostaviti da se ohladi u kalupu, prevrnuti biskvit na žicu za hlađenje i ostaviti da se potpuno ohladi.
2.
Ohlađen biskvit preseći na pola i ostaviti da se i dalje hladi.

3.
Na pari otopiti čokoladu i ostaviti da se ohladi i malo zgusne ali pazite da vam se ne ohladi.
Dodati u čokoladu puter i nutelu i umutiti sa mikserom.
Dodati sitno iseckane napolitanke i sve izmešati sa spatulom.


4.
Staviti na tacnu jedan deo biskvita sipati preko biskvita fil, poravnjati i staviti preko fila drugi deo biskvita i malo pritisnuti rukom.
Ostaviti u frižider nekoliko sati.
5.
Na pari otopiti čokoladu, puter i pavlaku, preliti tortu.
Ukrasiti sa pralinama i ostaviti preko noći u frižider.
6.
Pre služenja torte, najbolje je izvaditi tortu sat dva, pre nego što ćete je poslužiti, inače fil je tvrd ako je sečete odmah po vađenju iz frižidera.
7.
Prijatno!!!!!