JEDNOSTAVAN BISKVIT ZA UKUSNU I BRZU VEČERU VEČERUAko poželite jednostavnu, a drugačiju večeru, nešto što se priprema brzo, a ima drugačiji ukus od peciva na koja ste navikli, isprobajte ovaj biskvit.
SASTOJCI:
115 gr putera
360 gr brašna
4 kašikice šećera
  4 kašikice praška za pecivo

2 kašikice krupne soli
3 kašike mleka
4 dcl jogurta (2,8%)

PRIPREMA:
Otopite u potpunosti puter, da bude tečan. Uključite lernu na 225°C da se ugreje.
Namažite sa malo putera pekač srednje veličine (27×15 cm). Ovo deluje bezveze, pošto ćete kasnije u istopljenom puteru peći testo…ali, vi ipak poslušajte savet :)
Pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo i krupnu so. Dodajte tome mešavinu mleka i jogurta. Izmešajte testo špatulom ili varjačom, prebacujući testo sa dna prema gore i tako ukrug, dok ne dobijete jednoličnu, ali pomalo lepljivu masu testa.

  U pekač sipajte sav otopljeni puter. Na to prebacite testo, malo varjačom razvucite, pa kasnije prstima, da poravnate u posudi. Desiće se, naravno, to da će se puter preliti i na gornju površinu testa. Tako i treba. Na kraju, isecite testo na nekoliko komada (4 – 6) i stavite da se peče u zagrejanu lernu.
Ostavite da se peče 20 – 25 minuta. Ako vam u medjuvremenu počne jako rumeneti biskvit, pa se zabrinete, odsecite parče papira za pečenje i njime prekrijte testo, pa nastavite da ga pečete predvidjeno vreme. Gotovo je kada je lepo zapečeno od gore, a biskvit postane elastičan na dodir. Prijatno!