DOMAĆI REZANCI...bez mašinice.. ručno razvaljano! presavršeno izgledaju!


SASTOJCI
4 dl glatkog brašna
2 cijela jaja
2 žumanjka
1-2 žlice hladne vode
prstohvat soli


PRIPREMA
U pliću široku posudu staviti glatko brašno. U sredinu brašna napraviti jamicu u koje staviti cijela jaja, žumanjke, sol i vodu

Sa nožem početi mijesiti u krugovima od sredine prema van a zatim nastaviti mijesiti rukom.

Kada se smjesa poveže, prebaciti na dasku i nastaviti mijesiti rukom, dodavajući po potrebi malo brašna, dok tijesto ne postane glatko i čvrsto


Podijeliti na pet dijelova i razvaljati ih vrlo tanko.pa malo posušiti radi lakšeg rezanja.

Razvaljano tijesto izrezati na trake, zarolati i rezati oštrim nožem. Iako imam mašinicu za razance, ipak mi je njadraže narezati ručno.

Narezane rezance dobro posušiti na stolnjaku i spremiti u kutiju.