Pages

DOMAĆI PJENASTI BOMBONI KOJIMA ĆETE OBRADOVATI SVOJE MALIŠANE


SASTOJCI
1 bjelanjak
20 dag šećera u prahu
1,5 dl vode
20 dag kristal šećera


2 dag želatine u prahu
25 dag kokosa
1 dl vode
malo arome jagode ( ili po volji neka druga)

PRIRPEMA
Bjelanjak istucite u čvrsti snijeg. Dodajte šećer u prahu i miješajte dok ne postane gusto.Zatim prokuhajte 1.5 dl vode sa kristal šećerom i lagano miješajući dodajte bjelanjku sa šećerom.


Miksajte još 10-ak minuta. Želatinu prokuhajte u 1 dl vode, vruću vodu lagano dodajte u smjesu i miksajte još 15-ak minuta. Dodajte kokos i promješajte. Pola smjese izlijte u tepsiju, a u drugu polovicu ulijte par kapi arome od jagode ili maline i prelijte preko prve polovice. Stavite 2 sata u zamrzivač i nakon toga izrežite na kockice te svaku uvaljajte u kokos.

Prilikom slaganja na tanjur možete kombinirati da jedna kocka bude okrenuta na bijelu, a druga na rozu stranu. Izgledaju super, a i vrlo su ukusne.