NOVA DIJETA ZALUDJELA SVIJET: Jedete šta god hoćete, a kilogrami se samo tope!


Nakon hrono ishrane, koja vam omogućava da smršate jedući slaninu i čvarke, stiže nešto još primamljivije – dijeta zvana ‘isprekidani post’ koja vam dozvoljava da jedete baš sve. Čak i slatkiše, bijeli hljeb i ostale ‘nevaljale’ stvari. Pitate se u čemu je caka? E pa – smijete da jedete samo osam sati u toku dana. Preostalih 16 gladujete. Ako ste pokušali sve moguće dijete, ali ni jedna nije uspjela da vam dovede liniju do savršenstva, korisnici Instagrama bi vam vjerovatno preporučili ovaj novi plan ishrane, koji je zaludio svijet. Isprekidani post (ili isprekidano gladovanje) podrazumjeva da imate prozor od osam sati u toku dana u kojem smijete da jedete šta god vam se jede – meso, krompir, slatkiše, paste, picu, povrće ili možete slučajno da se prevarite pa pojedete neku voćku.

 Ali kad prođe tih osam sati (a vi sami birate kojih će to osam sati biti u toku dana) počinje 16 sati gladovanja. U prevodu, ako ste odlučili da ćete jesti od 12 do 20 časova, sljedeći obrok ćete imati tek sutradan u podne. Naučnici su već stigli da se pozabave istraživanjem novog plana za mršavljenje (vjerovatno u pauzama u traženju lijeka za rak i sidu) pa su zaključili da ovo vjerovatno funkcioniše jer je naš organizam tako isprogramiran.

  Naime, u davna vremena naši preci nisu imali hranu baš kad god bi poželjeli, pa su vjerovatno i oni imali samo određeni prozor vremena u kojem su jeli. Iako danas živimo znatno drugačije nego pećinski ljudi, naša tijela se nisu toliko promjenila. Iako u ovoj dijeti nema zabranjenih namirnica, ukoliko želite da se rezultati vide brže i bolje, trebalo bi da se potrudite da ipak jedete zdravije stvari. Sudeći po slikama sa Instagrama, ljudi jedu bukvalno sve, a dijeta ipak daje rezultate!