FLEKICA TORTA

Osim što je bilo ime jednog mačka, sad je i ime jednog fantastičnog kolača sa biskvitom od bjelanjaka i kuhanom kremom od žumanjaka. Jednostavno a jako fino i nadasve vizualno prekrasno.

SASTOJCI
Biskvit
400 grama bjelanjaka (meni je to bilo 10 manjih jaja)
 prstohvat soli
250 grama šećera
120 grama rastopljenog maslaca ili margarina

100 ml mlijeka
350 grama glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
1 žlica kakaa
1 vrećica vanili šećera

Krema od vanilije
3 žumanjka
100 grama šećera
3 žlice brašna
300 ml mlijeka
1 vrećica želatine u prahu
150 ml vrhnja za šlag

PRIPREMA
Bjelanjke izmiksajte sa soli i šećerom u čvrsti snijeg. Dodajte ostale sastojke po malo mješajući žlicom.
U veliki protvan od pećnice stavite pek papir. Od smjese ostavite 4 žlice sa strane za flekice.
Stavite bijelu smjesu na pek papir i poravnajte.
U četiri žlice bijele smjese dodajte žlicu kakaa i promješajte da se izjednači.
Žlicom pobacajte flekice po bijelom tijestu. Pecite na 170 stupnjeva oko 30-40 min. Probajte iglom da li je pečeno.
Za kremu jedan dio mlijeka stavite u posudu i dodajte šećer pa zagrijte dok ne zakuha a šećer se ne otopi. Žumanjke pomješajte sa brašnom i drugom polovicom mlijeka pa zakuhajte u mlijeku. U ohlađeno dodajte istučeni šlag. Želatinu namočite u 4 žlice vode pa kad nabubri zagrijte ali pazite da vam ne zakuha, dodajte ju u kremu mješajući. Tijesto podjelite na dva dijela.
Stavite prvi dio, pa razmažite kremu te ju poklopite drugim dijelom. Dobro ohladite.

Izvor:  www.coolinarika.com